تأثیر شیردوش برقی بر فرم سینه، برای مادرانی که دغدغهی شل شدن سینه دارند بسیار زیاد است. به احتمال زیاد خیلی از بانوان به دلیل ترسی که از شل شدن سینههای خود دارند، شیرخشک را انتخاب می کنند. راز جلوگیری از اینامر در مادران شیرده، استفاده از شیردوش است. انواع شیردوش به خصوص شیردوش برقی تأثیر بسسزایی در این امر دارد. اگر شما هم دغدغه دفرمه شدن اندامتان را دارید، این مقاله را تا انتها بخوانید…
شیردوش برقی چیست؟
شیردوش برقی یک وسیله الکترونیکی میباشد. هدف اصلی شیردوش، افزایش راندمان و سرعت شیردهی است. این دستگاه با استفاده از یک موتور الکتریکی و باتری، قادر است شیر را از بدن مادر جدا کند. سپس شیر را به یک محفظه منتقل کند. شیردوش برقی معمولاً از قسمتهایی مانند محفظه شیر، لوله جمعآوری شیر، واحد الکتریکی و قسمتهای کنترلی تشکیل میشود.
استفاده از شیردوش برقی برای مادران شیرده مزایای ویژه ای دارد. این دستگاه به مادران کمک میکند تا قدرت شیردهی سینه های خود را افزایش دهند. با این دستگاه، شیر مادر به صورت یکنواخت و با کیفیت بالا جمعآوری میشود. تأثیر شیردوش برقی بر فرم سینه، با افزایش گردش خون شروع می شود. استفاده از شیردوش برقی موجب می شود اکسیژن کافی به سلول های پستان برسند. بدنی ترتیب بافت سلول ها همیشه به طور کامل تغذیه می شوند. اکسیژن رسانی و سلول های سینه موجب ترمیم سلول های کهنه می شود. این فرآیند، جوانی و شاداب ماندن سینه را به همراه دارد و ازشل شدن و پژمردگی پستان مادران جلوگیری می کند.
تأثیر شیردوش بر فرم سینه؛ انواع شیردوش
به طور کلی دو مدل شیر دوش در بازار وجود دارد. شیردوش دستی و شیر دوش برقی. هرکدام از این دو، در نهایت یک کار را انجام می دهند. اما کیفیت شیردوش برقی بهتر است و کارکردن با آن آسان تر می باشد. هردونوع شیردوش با ایجاد انبساط و انقباض، بافت سینه را تقویت می کنند. مکنده های شیردوش، سینه را وادار به تولید بافت جدید و سالم می کنند. از این رو مادرانی که سایز سینه بزرگ دارند، فرم سینه شان حفظ می شود. مادرانی که سایز کوچکی دارند، بابهبود سایز و فرم سینه مواجه می شوند.
شیردوش دستی
این دسته از شیردوشها به صورت دستی کار میکنند. هر مادر شیرده میتواند بدون استفاده از شارژ دستگاه، برای مکش شیر خود اقدام کند. در این روش، فرایند پمپاژ به صورت پمپاژ دستی انجام میشود. باید از فشار دست برای انجام این کار استفاده کنید. از مزایای این شیردوش میتوان به صدای کم، کوچک بودن، ارزان بودن و… اشاره داشت.
شیردوش برقی
نوع دیگری از شیردوش وجود دارد که برای مادران امکان مکش و تخلیه شیر را بسیار آسانتر میسازد. این شیردوش به شیردوش برقی مشهور است. شیردوشهای برقی به دو صورت تک پمپ و دو پمپ یافت میشوند. در نوع دو پمپ، امکان شیردهی از هر دو سینه امکانپذیر است. اما در نوع تک پمپ، فرایند دریافت شیر، از هر سینه به صورت مستقل انجام میشود. نحوه استفاده از شیردوش برقی بگونه ای است که باید شارژ شود.
دلایل دوشیدن شیر مادر
- دلایل دوشیدن شیر مادر میتواند عوامل مختلفی باشد. موارد زیر بخشی از این موارد است:
- ذخیرهسازی شیر مادر در حجم بالا برای ساعات طولانی و مراجعه آسان مادر به محل کار خود.
- افزایش میزان شیر قابل تهیه برای فرزند.
- در صورت بیماری مادر، جلوگیری از انتقال ویروس با عدم نزدیکی مادر به فرزند.
- در زمان التهاب و درد پستان بسیار کاربردی است.
- از فشار و درد مادر به هنگام شیردهی به فرزند جلوگیری میکند.
نحوه دوشیدن شیر با شیردوش برقی
برای استفاده از شیردوش برقی، باید فلنج شیردوش را بر روی سینه خود قرار دهید. با روشن کردن دستگاه، فرایند دوشیـدن شیر آغاز میشـود. شیری که از طریق دستگاه مکش می کنید وارد یک محفظه می شود.اصولاً پمپ کردن هر دو سینه با یک شیردوش برقی، بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان میبرد. برای استفاده از این دستگاه، سعی کنید ابتدا روی درجه ی مکش بالا تنظیم کنید. سپس درجه را به پایینترین درجۀ مکش تغییر دهید.
شرایط و چگونگی ذخیرۀ شیر مادر
شما میتوانید شیر دوشیـده شده را در ظروف مختلف شیشهای و پلاستیکی ذخیرهسازی نمایید. هر چند که اولویت شما با بطریهای شیشهای است. به کارگیری درهای سفت و بدون درز، شیر مادر را تازه نگه میدارد.
از نکات مهم دیگری که باید به آنها اشاره کنیم، شامل موارد زیر است:
- بهتر است ظرفیت ظرف ذخیرهسازی شما به اندازه هر وعده نوزادتان باشد. مثلاً در صورتی که فرزند شما به اندازه 90 سیسی شیر میخورد؛ میزان ذخیرهسازی شما به ازای هر وعده به مقدار 90 سیسی باشد.
- قبل از اینکه شیر را در یخچال بگذارید، تاریخ پمپاژ شیر را بر روی ظرف آن ثبت کنید.
- هرگز شیرهای پاستوریزه را با شیرهای مادر ترکیب نکنید.
- شیر مادر گاهی تهرنگ آبی دارد. یعنی رنگ شیر ممکن است، تحت تأثیر رژیم غذایی یا داروهای مصرفی شما تغییر یابد. این مسئله، خطری را برای فرزند شما به همراه ندارد.
- شیر مادر نباید بو یا مزۀ ترشی داشته باشد. دراین صورت بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
مدت زمان مناسب و بهداشتی ذخیرۀ شیر مادر
شیر مادر را میتوان در اتاقی که دمای بین ۲۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد دارد، مگه داشت. به دور از آفتاب، گرمای چراغ یا هر گونه انرژی گرمایی مستقیمی برای چهار ساعت می توانید نگه دارید. این در حالی است که در اتاقی با دمای 15 تا 25 درجه سانتی گراد میتوان تا مدت هشت ساعت از شیر مادر نگهداری کرد. هر چند که با گذاشتن شیر مادر درون یخچال تا چهار روز امکان نگهداری از آن شیر وجود دارد.
ویژگی شیردوش برقی
- امکان تنظیم قدرت پمپاژ دستگاه، متناسب با درجه ای که شما راحت هستید.
- قابلیت شارژ آسان با باتری و یا پریز برق دارد.
- امکان جابه جایی دستگاه در سفر و…
- این دستگاه معمولاً دارای وزن قابل توجهی میان 800 گرم تا 3 کیلوگرم را شامل میشود که بسته به مدل آن دارد.
- شیردوش برقی اجزای مختلفی دارد؛ مانند پمپ برقی، سر شیردوش، مخزن جمعآوری شیر، فیلتر، باتری یا آداپتور و دیگر موارد موجود.
مزایای استفاده از شیردوش برقی
- افزایش حجم شیر قابل پمپ از سینه مادر و گرسنگی نکشیدن فرزند نوزاد.
- شیردوش برقی امکان تهیه شیر بهداشتی را فراهم میکند تا نوزاد از هر گونه عفونت و بیماری بر حذر باشد.
- گاهی یک مادر برای خارج کردن شیر از سینه خود، به فشار دادن سینه و تحمـل درد روی مـیآورد. اما با وجود دستگاه شیردوش برقی، تحمل درد دیگر معنایی نخواهـد داشت.
- افزایش سرعت تهیه شیر برای تغذیه نوزاد و تحمل گرسنگی در مدت زمان کمتر.
- صرفهجویی در زمان برای انجام کارهای مختلف دیگر.
- تأثیر شیردوش برقی بر فرم سینه، مزیت اصلی برای مادران است. (حفظ فرم سینه به دلیل شیردهی کمتر)
در این مقاله درباره ی دستگاه شیردوش، انواع آن و تأثیر شیردوش برقی بر فرم سینه صحبت کردیم. حقیقتاً چنین ابزاری می تواند کمک کننده ی مادران باشد. برای استفاده از شیردوش باید شرایط خاصی را رعایت کنید . چگونگی نگهداری شیر، نحوه استفاده از شیردوش در این مقاله گفته شد. می توانید برای اطلاعات بیشتر، مقاله ی ماساژدرمانی با شیردوش برقی را بخوانید.