بلاگ, شیردوش برقی مامامیلک

نحوه جمع اوری شیر مادر؛ راز خراب نشدن شیر دوشیده شده

شیردهی با شیردوش

نحوه جمع اوری شیر مادر دغدغه بسیاری از بانوان است. با استفاده از اطلاعات این مقاله می‌توانید برای مدت‌ها شیر مادر را نگهداری کنید. در این مقاله قصد داریم در مورد روش های نگهداری شیرمادر، دلایل ذخیره‌سازی شیر مادر، نحوه استفاده از شیردوش و… صحبت کنیم. حتماً تا انتها با ما همراه باشید. برای مطالعه ی مقالات بیشتر به مجله پزشکی کارن مارکت سر بزنید.

نحوه جمع اوری شیر مادر+ روش‌های نگهداری شیر مادر

برخی از مادران بچه دار، امکان حضور در منزل را به علت اشتغال ندارند. به همین خاطر، شانس چندانی برای شیردهی مستقیم به فرزند خود ندارند.

پس برای پوشش این مسئله، اکثر شما به استفاده از شیردوش‌ روی می‌آورید. با شیردوش دستی و یا شیر دوش برقی می‌توانید ذخیره‌ی آسان شیر را در زمان نبود خودتان، فراهم کنید. بعد از جمع آوری شیر مادر با شیردوش، برای نگهداری آنها باید چه اقدامی انجام دهیم؟
روش‌های جمع آوری شیر مادر و نگهداری شیر برای نوزاد، بستگی به این دارد که قصد دارید شیر را تا چه زمانی ذخیره کنید. بر همین اساس شیر مادر را در سه فضای زیر ذخیره‌سازی می‌کنند:

  • نگهداری شیر مادر در اتاق
  • نگهداری شیر مادر در یخچال
  • نگهداری شیر مادر در فریزر
نحوه جمع اوری شیر مادر

روش های جمع آوری شیر مادر

بهتر است شیر مادر را با شیردوش برقی ذخیره کنید. بعد در بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی مناسب بریزید و در یخچال قرار دهید. دقت کنید که حتماً بطری‌ها تمیز و بهداشتی باشند. شیردوش برقی خیلی سریع‌تر و بی دردسر تر از شیردوش دستی این کار را برای شما انجام می‌دهد. اگر بخواهید با شیر دوش دستی اقدام به جمع آوری شیر کنید، احتمالاً دستتان موجب آلودگی شیر شود.
برای نگهداری شیر مادر در یخچال، از بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی با درب بسته استفـاده کنیـد. در صورت استفاده از بطری‌های پلاستیکی، باید از بطری‌هایی استفاده کنید که برای محصولات غذایی مناسب باشند.

ذخیره و استفاده از شیر مادر

شیر مادر را باید قبل از استفاده به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید همه‌ی قسمت‌های شیر به خوبی مخلوط شده‌اند. به عبارتی شیر، دوفاز نباشد. شیر را قبل از اینکه به کودکتان بدهید، باید بررسی کنید. در صورت وجود نشانه‌هایی از خرابی مانند بوی نامطبوع و رنگ تیره، آن را دور بریزید. سعی کنید شیرمنجمد و سرد را مستقیماً به نوزاد ندهید. صبر کنید تا شیر مادر به حالت عادی و دمای اتاق برسد.

ذخیره و استفاده از شیر مادر

دلایل نگهداری شیر دوشیده شده مادر چیست؟

برای نگهداری شیر مادر دلایل بسیاری داریم که از میان آنها به مهم ترینشان اشاره می‌کنیم:

  • تحریک تولید شیر و افزایش حجم آن
  • جلوگیری از درد سینه مادر شیرده
  • امکان تغذیه از شیر مادر، در زمان نبود مادر
  • دسترسی به شیر، در زمان بیماری و ناتوانی مادر
  • بهینه‌سازی زمان و انرژی مادر
  • ایجاد آرامش بیش‌تر برای مادر و اعضای خانواده در مواقع گرسنگی نوزاد
  • ایجاد فرصتی برای رسیدگی مادر به خود

مدت زمان نگهداری شیر مادر در یخچال

شیر مادر را می‌توانید در یخچال به مدت معینی نگهداری کنید. مدت نگهداری شیر مادر در یخچال به شرایط مختلفی بستگی دارد. مانند دمای یخچال، شرایط نگهداری شیر مادر و نوع بطری که در آن نگهداری می‌کنید، بستگی دارد.
به طور کلی، شیر مادر را می‌توانید به مدت ۳ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. در صورتی که قصد دارید شیر مادر را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، می‌توانید آن را به مدت 6 ماه در فریزر منجمد کنید.
توصیه می‌کنیم قبل استفاده از شیر مادر، آن را به دقت بررسی کنید. مطمئن شوید هیچ علامت خرابی درآن وجود نداشته باشد. همچنین، هرگز از شـیر بیش از حد کهنه، استفاده نکنید. چرا که ممکن است باعث بروز مسمومیت در نوزاد شود.

شیر مادر تا چند ساعت بیرون یخچال می‌ماند ؟

در وهله اول، شیر مادر را به وسیله دستگاه شیردوش برقی و یا شیردوش دستی جمع آوری کنید. سپس آن را به سرعت در یخچال قرار دهید. در صورتی که شیر مادر را بیرون از یخچال نگهداری کنید، با اُفت شدید کیفیت شیر رو به رو خواهید شد. همچنین افزایش خطر رشد باکتری‌های مضر را در پی دارد.

به طور کلی شیر مادر در هوای آزاد فقط به مدت ۱ الی ۲ ساعت می‌تواند خودش را حفظ کند. در دماهای بالاتر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد، به مدت طولانی تری نمی‌توانید شیر را نگه دارید. بیرون از یخچال امکان نگهداری شیر در دمای بالا نیست. در مجموع، بهترین روش برای نگهداری شیر مادر این است که آن را در یخچالتان بگذارید.

ذخیره و استفاده از شیر مادر

اهمیت شیردهی در یک ماه اول

اهمیت شیردهی نوزاد در یک ماه اول تولد بسیار زیاد است. شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز یک نوزاد می باشد. ارائه به موقع آن می‌تواند به رشد سالم نوزاد شما کمک شایانی کند.

حقیقتاً شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌ها و ریزمغذی‌های ضروری است. این شیر به نوزاد شما کمک می‌کند تا در برابر بیماری‌های مختلف، مقاومت لازم را از خود نشان دهد. همینطور شیر مادر شامل چربی‌های ضروری برای رشد مغز و سیستم عصبی نوزاد است که باعث تقویت سیستم ایمنی و گوارشی نوزاد می‌شود.

بر همین اساس می‌توانیم بگوییم که شیردهی مادر در یک ماه اول تولد نوزاد، امر بسیار ضروری است که می‌تواند سلامتی نوزاد را در بزرگسالی آن، تضمین کند.

روش ذوب کردن شیر فریز شده

برای ذوب شیر منجمد، مراحل زیر را انجام دهید:
1- در ابتدا شیر را از شب قبل از داخل فریزر به قسمت با دمای کمتر یخچال انتقال دهید.
2- ظرف شیر منجمد را زیر آب سرد و به تدریج زیر آب گرم بگیرید تا به شکلی آرام گرم شود.
3- برای ذوب کردن شیر منجمد هرگز از حرارت مستقیم اجاق گاز، مایکروویو و یا فر استفاده نکنید. اشعه و حرارت بالا ویتامین‌های شیر مادر را کاهش داده و یا از بین می‌برد.
4- بعد از آنکه شیر را ذوب کردید، هرگز آن را مجدد فریز نکنید.
5- حواستان باشد که شیرمنجمد را به خوبی مخلوط کنید چون که چربی و خامه شیر یک طرف و سایر مواد شیر در طرف دیگر می‌ماند.

ظرف نگهداری شیر مادر

برای نگهداری شیر، ظرف‌های زیادی در بازار وجود دارد که برای اینکار ساخته شده‌اند. بخشی از شناخته شده‌ترین این موارد شامل این موارد هستند:

  • بطری‌های بدون BPA
  • محفظه‌‎های شیشه‌ای
  • کیسه‌های فریزر

از مصرف کیسه‌های پلاستیکی معمولی اجتناب کنید. امکان دارد کیسه پلاستیکی شما در زمان یخ‌زدگی پاره شود. در این شرایط، پلاستیک موجود وارد شیر مادر می شود.

ماندگاری شیر مادر در دمای اتاق

ماندگاری شیر مادر در دمای اتاق بستگی به شرایط مختلفی دارد. اما به طور کلی، شیر مادر را در دمای اتاق تنها به مدت ۴ تا ۶ ساعت می‌توانید نگهداری کنید. دمای اتاق شما معمولاً دارای هوای ساکن است که درصد اکسیژن آن پایین می‌باشد. مدت زمان افزایش عمر آن کمی نسبت به هوای آزاد بیش‌تر است.
باید بدانید که شیر مادر دارای باکتری‌های طبیعی است. با گذر زمان، سرعت رشد این باکتری ها افزایش می‌یابد. بنابراین، اگر شیر مادر بیش از چند ساعت در دمای اتاق قرار داشته باشد، می‌تواند از حالت طبیعی خارج شود و درنهایت کیفیت شیر شما کاهش یابد.

بهترین دما برای نگهداری شیر مادر

نحوه جمع آوری شیر مادر برای شما به این صورت است که شیر را به کمک شیر دوش برقی و یا شیر دوش دستی ذخیره می‌کنید. آن را داخل ظرف مناسب که بالاتر گفتیم، بریزید در محیط یخچال نگهداری کنید و هر وقت لازم شد به کودکان شیر دهید.

دمای یخچال را باید حدود ۴ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. این باعث کاهش سرعت رشد باکتری‌ها و حفظ کیفیت و ماندگاری شیر شما می‌شود. به این ترتیب می‌توانید حتی در مجالس یا جایی که امکان شیردهی ندارید، به راحتی از شیرخودتان به نوزاد ارائه دهید.

در ضمن، باید مطمئن شوید که شیر مادر را داخل یخچال به درستی نگهداری ‌کنید. بطری شیر مادر را باید در قسمتی از یخچال قرار دهید که دمای آن بیش‌تر از ۴ درجه سانتی‌گراد نباشد. همچنین باید بطری شیر مادر به طرز صحیحی ببندید تا هوا و باکتری‌های مختلف وارد آن نشوند.

سخن نهایی

در این مقاله با نحوه جمع اوری شیر مادر و موارد مرتبط با آن آشنا شدید. این قضیه می‌تواند در فرآیند نگهداری شما از شیر، مؤثر باشد. اگر سؤالی در این زمینه دارید می توانید از ما پرسید. کارشناسان و پزشکان ما آماده اند تا به ابهامات شما عزیان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *