بارداری, بلاگ, حین بارداری

خوردن عسل در بارداری

خوردن عسل در بارداری

خوردن عسل در بارداری شاید یک ریسک به نظر برسد. زنان باردار باید به خوراکی های دوران بارداری توجه کند تا آسیبی به جنین نرسد. هم چنین برخی از مواد خوراکی موجب سقط ناگهانی جنین می شوند. یکی از مواردی که افراد مختلف را مردد می کند، خوراکی های مضر در حاملگی هستند. برای دانستن این موضوع می توانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. هم چنین برای مطالعه ی مقالات بیشتر، به مجله پزشکی کارن مارکت سر بزنید. 

آیا خوردن عسل در بارداری برای جنین مضر است؟

خوردن عسل در بارداری خیلی خطرناک نیست. عسل به تنهایی یک ماده ی آنتی باکتریال و ضد قارچ است که خاصیت درمانی دارد. اتفاقاً در دوران بارداری به دلیل اینکه بانوان امکان خوردن داروش شیمیایی ندارند می توانند از عسل استفاده کنند. به عنوان یک عفونت کش طبیعی قابل استفاده است. ولی به هرحال، تعادل، رکن اصلی سلامتی است. اگر موارد نادر مثل بیماری ها و آلرژی های ناشی از عسل را در نظر نگیریم، خوردن عسل در بارداری به اندازه ی متعادل منعی ندارد. پس در جواب این سؤال باید بگوییم خیر، ضرر ندارد. اما ممکن است خود عسل حامل یک باکتری باشد که در این صورت بیماری کلستریدیوم بوتولینوم را پدید می آورد.

فهرست مطالب

جلوگیری از عوارض عسل در بارداری یا شیردهی

برای جلوگیری از این رخداد باید از عسل استاندارد بهداشتی استفاده کنید. در عسل های باز، احتمال آلودگی وجود دارد. این عدم خطر فقط برای مادر باردار است. چرا که جداره رحم مانند یه فیلتر از عبور باکتری ناشی از هاگ عسل جلوگیری می کند. اما به نوزاد نباید عسل دهید. در بدو تولد، سیستم ایمنی بدن نوزاد ناقص است و نمی تواند مقاومت لازم را در برابر باکتری ها داشته باشد.

برای عملکرد بهتر روده های نوزاد و تقویت سیستم ایمنی ترجیحاً از شیرمادر به او بدهید. می توانید قبل از زایمان و در دوران بارداری ابزار شیردهی را تهیه کنید تا دغدغه شیردهی نداشته باشید. شیر دوش برقی مامامیلک برای شیردهی بدون درد طراحی شده است.  اگر در بارداری به هر دلیلی آنتی بیوتیک قوی مصرف می کنید، عسل نخورید. آنتی بیوتیک ها قابلیت کاهش باکتری های مفید روده را دارند و این احتمال عدم مقاومت در مقابل باکتری عسل را بالا می برد.

 استفاده از عسل بهداشتی و استاندارد به میزان متعادل در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. 

فواید عسل در بارداری چیست؟

2- طبع عسل: دارای طبع گرم بوده و موجب گرم شدن ناحیه رحم و شکم مادر می شود. این موضوع به سهولت زایمان و کاهش درد زایمان کمک شایانی می کند.

3- خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی : قسمت سیاه رنگ عسل یا همان بره موم حاوی ماده پرپولیس می باشد که بدن افراد را در مقابل عفونت ها قوی می کند .

4- درمان یبوست حاملگی؛ عسل یک ملین سبک است که می تواند مشکل یبوست را حل کند. البته استفاده بیش از حد موجب بروز نفخ شکم می شود. اما استفاده به موقع و متعادل عسل برای درمان یبوست بارداری مفید است.

فواید خوردن عسل در دوران شیردهی

عسل در شیردهی می تواند موجب افزایش اسیدیته شیرمادر شود. از این رو تا حدودی موجب وزن گیری نوزاد می شود. تغذیه ی مادر در شیردهی نوزاد بسیار تأثیر دارد و هرچه از مواد مقوی بیشتری استفاده کند بهتر است. مصرف بیش از حد عسل در شیردهی خوب نیست و می تواند موجب بروز مشکلات گوارشی در نوزاد شود. اگر نوزاد از شیرمادر تغذیه کند، به سادگی می تواند باکتری های مضر را دفع نماید. بنابراین خوردن این ماده خوراکی در شیردهی موضوع خطرناکی نیست. 

خوردن عسل در بارداری از نظر طب اسلامی

حکمای طب سنتی در این باره نظرات مختلفی دارند. عسل دارای طبع گرم است و خوردن آن در اوایل حاملگی احتمال پسر شدن بچه را زیاد می کند. البته رژیم عسل برای پسردارشدن باید تحت نظر پزشک طب سنتی باشد. در واقع خوردن آن قبل از حاملگی موجب آماده سازی رحم برای باروری می شود. استفاده عسل به صورت موضعی هم جزء درمان های سریع و بی ضرر است. بانوان در این دوران ممکن است درگیر عفونت واژن شوند. تزریق عسل به محدوده واژن سبب ضد عفونی شدن آن ناحیه می شود و عفونت را پاک می کند. البته باید نوع عفونت زنانه مشخص شود. عسل برای عفونت باکتریایی مفید است. عفونت های قارچی به محض تماس با شیرینی ها تشدید می شوند. 

عسل در شیردهی

عسل برای پسرشدن جنین، رفع عفونت واژن و درمان گلودرد بارداری مفید است!

ممنوعیت عسل در بارداری

در صورتی که آلرژی دارید؛ توصیه نمی شود عسل بخورید چون ممکن است با التهاب و خارش یا تورم و سوزش مواجه شوید. در نهایت برای سلامت جنین خطرناک است.

اگر آنتی بیوتیک قوی مصرف می کنید؛ بدن شما ضعیف می شود. در این صورت مصرف عسل غیر بهداشتی ممنون است. حتماً در این دوران از عسل کارخانه ای استفاده کنید. 

دیابت ؛ یک ریسک بزرگ است. با وجود طبیعی بودن عسل، دیابت را تشدید می کند. اگر هم دیایت ندارید در مصرف تعادل داشته باشید تا زمنیه ساز دیابت بارداری نشود.

خوردن عسل با خوراکی هایی که تداخل دارند؛ ترجیحاً عسل را با میوه های گرم مثل موز یا انبه به طور همزمان مصرف نکنید.

سؤالات متداول

عسل در عموم موارد به جنین آسیب نمی رساند. با این حال، به علت وجود باکتری بوتولینوم در عسل تازه و خام، توصیه می شود در دوران بارداری با ملاحضه عسل مصرف کنید.

بله، عسل حاوی قند طبیعی است و مصرف آن می تواند باعث افزایش قند خون شود. در صورتی که مشکلات قند خون بالا یا دیابت دارید، بهتر است مصرف عسل را محدود یا به‌طور کلی آن را به میزان معتدل مصرف کنید.

بله، مصرف عسل در دوران شیردهی معمولاً مجاز است. اما بهتر است از نسخه پاستوریزه عسل استفاده کنید تا ریسک آلودگی با باکتری بوتولینوم کاهش یابد.

بله عسل به دلیل خاصیت ضد میکروب، می تواند در بهبود علائم سرماخوردگی مؤثر باشد.

 مصرف عسل در دوران بارداری به طور مستقیم به ریزش مو منجر نمی‌شود. ریزش مو در دوران بارداری ممکن است به عوامل دیگری مانند تغذیه ناپایدار، تغییرات هورمونی و کمبود عناصر غذایی مرتبط باشد.ئون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *