بلاگ, نوزاد

غذای کودک هشت ماهه

غذای کودک هشت ماهه

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های هر مادری تغذیه کودک خود است. اگر نوزاد شما وارد ماه هشتم شده است به این معنی که دو ماه از تغذیه تکمیلی که یکی از مهمترین دوره های تغذیه می‌باشد را پشت سر گذاشته است. در هشت ماهگی، کودک تقریبا با مواد غذایی جامد آشنا شده و بلعیدن و جویدن را نیز به خوبی یاد گرفته است . اکثر مادران در این مقطع به دنبال بهترین برنامه غذایی برای کودک خود هستند. پس برای این منظور با ما همراه باشید تا بهترین تغذیه را به شما پیشنهاد دهیم.

فهرست مطالب

لیست غذای کودک هشت ماهه

نوزاد هشت ماهه ویژگی‌ها و توانایی‌های مختلفی دارد و تغذیه او علاوه بر شیر مادر و شیرخشک کمی متنوع‌تر و گسترده‌تر می‌شود. از آنجایی که تغذیه مناسب کودک به نوبه خود نقش بسیار مهمی در رشد و تکامل او خواهد داشت.

غذای کودک هشت ماهه

مناسب ترین غذا برای کودک هشت ماهه

 بهترین و مناسب‌ترین غذای کمکی برای نوزاد فرنی، برنج و تخم‌مرغ است. هضم کردن برنج و فرنی برای نوزاد راحت است و پیشنهاد می‌شود از همین دو غذای کمکی استفاده کنید. مقدار غذای کمکی هم باید از کم شروع شود. به طور مثال می‌توانید از یک قاشق مربا خوری تا سه مرتبه در طول روز استفاده کنید.

طرز تهیه برخی از مهمترین غذاهای کودک هشت ماهه

در این بخش به چند تا از مهم‌ترین و اصلی‌ترین غذاها و طرز تهیه آنها می‌پردازیم.

برنج

  • برنج حدود30گرم
  • شویدخشک یا تازه
  • سیب زمینی یک عدد

طرز تهیه:
برنج را همراه مقداری آب (اگر آب گوشت یا مرغ باشدبهتر است) و کره روی اجاق قرار می‌دهیم و سیب‌زمینی خردشده و شوید را به آن اضافه می‌کنیم.
آب باید به مقداری باشد که برنج نرم شود و وقتی کاملا پخت به کته مقداری ماست اضافه کرده و به کودک می‌دهیم .

طرز تهیه برخی از مهمترین غذاهای کودک هشت ماهه

زرده تخم مرغ

تخم مرغ یکی از بهترین مواد غذایی برای این هشت ماهگی کودک است؛ زیرا حاوی انبوهی از پروتئین‌ها و مواد مغذی می‌باشد.

طرز تهیه:
بعد از جوشاندن تخم مرغ به مدت 20 دقیقه، زرده سفت شده را از سفیده جدا کنید و آن را با کمی شیر مادر یا آب بجوشانید. همه غذاها را از مقدار کم شروع کنید و هر روز به تدریج به مقدار آن اضافه کنید تا در طی10 روز به یک زرده کامل برسد. از آن به بعد، هر روز نصف زرده تخم مرغ یا یک روز در میان یک زرده کامل به کودك بدهید.

تذکر: مصرف سفیده تخم مرغ قبل از یک سالگی به دلیل ایجاد آلرژی و حساسیت ممنوع است.

 

بهترین غذاهای کمکی هشت ماهگی

سوپ

براي تنوع دادن به غذاي کودك باید هر چند روز یکبار، مواد سوپ را تغییر داد. هر سه روز می‌توان حبوبات آسان هضم مانند عدس، ماش، جو، بلغور گندم و رشته فرنگی پخته و نرم را به اندازه یک قاشق به آن اضافه کرد. توصیه می‌شود در تهیه سوپ کودک هفته‌ای یکبار به جای گوشت از جگر سالم گوسفند استفاده شود. (استفاده از جگر گوسفند به صورت کبابی مجاز نیست)

طرز تهیه چند سوپ مختلف مناسب برای کودک 8 ماهه :

گوشت بدون چربی یک تکه خورشتی
برنج 1 قاشق مربا خوری
سیب زمینی
هویج
سبزیجات: جعفری و گشنیز
عدس و ماش
رشته فرنگی
انواع کدو
گندم
جو
این سوپ را به 3 حالت می‌توان تهیه کرد:
1-فقط دستورالعمل بالا
2-دستورالعمل بالا + لوبیا
3-دستورالعمل بالا + نخود
تمامی مواد را به طور کامل با یکدیگر پخته و سپس آنها را کاملا له کنید تا مواد به صورت یکدست تهیه شود.
این 3 مدل سوپ مقوی می‌‍تواند کمک زیادی به رشد کودک کند.

بهترین غذاهای کمکی هشت ماهگی

حلیم

گوشت گوسفندی را بدون نمک و چاشنی کاملا بپزید. گندم را از قبل در آب گرم خیس کرده و چند بار آب آن را تعویض کنید تا کودک دچار نفخ نشود. گندم را نیز آنقدر بپزید تا کاملا نرم شود. حال گوشت پخته را به گندم اضافه کنید. سپس ترکیب را با استفاده از مخلوط کن و یا گوشتکوب برقی کاملا له کنید تا یکدست شود. پیشنهاد ما این است که این غذا را حتما در جدول غذایی خود قرار دهید زیرا برای نوزاد بسیار مقوی است.

پوره هویج

پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه می‌شود با این تفاوت که اول یک هویج متوسط را به طور کامل بشویید و پس از پوست کندن هویج، کمی آن را آب پز کنید. بعد از آن می‌توانید مقداری کره، روغن و یا شیر را به آن اضافه کنید. افزودن کره یا روغن مایع به غذای کودک به ویژه آنهایی که رشد کافی ندارند به رشد آنان کمک می‌کند.

بهترین غذا های کمکی یرای کودک

غذاهای انگشتی

از اواخر هشت ماهگی به بعد کودك می‌تواند مواد غذایی را با انگشت بردارد و به دهان خود ببرد. اینکار باعث تشویق کودك به جویدن و تغذیه توسط خود کودك می‌شود. از اواخر هشت ماهگی به بعد کودك می‌تواند مواد غذایی را با انگشت بردارد و به دهان خود ببرد. این کار باعث تشویق کودك به جویدن و تغذیه توسط خود کودك می‌شود.

غذاهای انگشتی در این ماه عبارت‌اند از:
تکه‌های کوچک هویج، سیب زمینی، کرفس، نخودفرنگی، عدس، تکه‌های گوشت بدون چربی یا کوفته قلقلی را که کاملا پخته و با پشت قاشق له شده باشند و برای نرم کردن همه آنها می‌توان از کمی کره یا خامه هم استفاده کرد.
تکه‌هایی از میوه‌های رسیده و سالم فصل مانند سیب، هلو، طالبی، گرمک، گلابی و موز هم مناسب هستند.

دفعات و حجم تغذیه کودک هشت ماهه

دفعات تغذیه سه بار در روز است و اگر شیرخوار بیش‌تر میل داشت، یک میان وعده نیز اضافه می‌شود با شرط اینکه از مقدار و دفعات خوردن شیر مادر کم نشود. مادران شیرده که شیر کمی دارند باید حتما به فکر افزایش شیر خود باشند؛ زیرا تاثیر کاملا مستقیم با رشد کودک دارد.یکی از بهترین روش‌های افزایش شیر مادر استفاده از دستگاه شیردوش برقی است که شیردوش برقی مامامیلک به عنوان یکی از بهترین محصولات این زمینه با مکش‌های قوی خود باعث افزایش حجم شیر مادر می‌شود.

با توجه به میل کودک تا پایان ماه هشتم 10 قاشق در هر وعده را به 15 قاشق مرباخوری تغییر دهید. 

توصیه هایی برای تغذیه هشت ماهگی

در روزهایی که زرده تخم مرغ را به کودک می‌دهید، مقدار دو تا سه قاشق مربا خوری فرنی برای او کافی است، در روز‌های دیگر هم با توجه به اشتهای کودک می‌توان به او فرنی داد.
ماست در وعده شب را در صورت تمایل کودک به برنامه غذایی او اضافه کنید. اگر کودک ماست ساده را دوست ندارد کمی شوید یا نعناع را با آن مخلوط نمایید.
مدتی پس از هر وعده غذایی به کودک آب جوشیده سرد بدهید.
از مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده هستند مانند مواد غذایی فرآوری شده استفاده نکنید؛ زیرا برای کودکان زیر یک سال مضرر است.

در این مقاله به بهترین غذا‌های هشت ماهگی و طرز تهیه آنها پرداختیم تا بتوانیم سریع‌ترین نتیجه را برای رشد کودک خود بگیریم.

پیشنهادهایی برای تغذیه بهتر

در این مقاله به مناسب‌ترین غذاهای هشت ماهگی،طرز تهیه آنها و علت اهمیت آنها برای کودک پرداختیم.

در ابتدا باید بدانیم بهترین غذا برای کودک هشت ماهه شیر مادر است؛ اما شما می‌توانید از غذاهای جامد (غذاهای کمکی) در سه وعده برای رشد بهتر کودک خود کمک بگیرید.

توی هشت ماهگی تغییرات زیادی در تغذیه نوزاد ایجاد می‌شود ،به طور مثال نوزاد می‌تواند علاوه بر شیر مادر و شیرخشک غذای نرم و جامد نیز استفاده کند به همین علت نیاز نوزاد به شیر مادر کمتر می‌شود.

در اغلب موارد شیر مادر و شیر خشک تمامی ویتامین ها و مواد مغذی ضروری مورد نیاز نوزاد را از تولد تا چهار الی شش ماهگی تأمین می کند، به استثنا ویتامین D که به صورت همگانی برای همه نوزادان تجویز می‌شود

مامامیلک در اینستاگرام توئیتر یوتیوب آپارات

جهت مشاهده اینستاگرام شیردوش برقی مامامیلک، کلیک کنید.
جهت مشاهده ویدیوهای آموزشی از پزشکان همکار مامامیلک، کلیک کنید.
جهت مشاهده توئیتر و یوتوب مامامیلک، کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *