بلاگ, نوزاد

آنتی بیوتیک برای عفونت دندان در شیردهی

بیماری همیشه در کمین است؛ گاهی بعد از اینکه دچار بیماری می‌شوید، به طور ساده می‌توانید جلوی آن را بدون استفاده از هیچ‌گونه داروی خاصی بگیرید؛ گاهی هم شرایط به گونه‌ای است که بدون استفاده از دارو نمی‌توان از شر بیماری خلاص شد. مثلاً زمانی که دندان عفونت می‌کند، ناچار به مصرف آنتی بیوتیکی هستیم که توسط پزشک تجویز می‌شود؛ اما در برخی موارد، فرد بیمار یک مادر شیرده است. مادران دارای فرزند نوزاد، از آنجایی که به فرزند خود شیر می‌دهند و این شیر با تغذیه مادر شکل می‌گیرد؛ بر همین اساس، برای مادر بیمار این سؤال پیش می‌آید که آیا مصرف آنتی بیوتیک برای نوزاد ضرر دارد و یا ممکن است خطراتی را برای نوزاد به همراه داشته باشد؟ برای درک این موضوع با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

آنتی بیوتیک های ایمن برای درمان عفونت دندان

آنتی بیوتیک های ایمن برای درمان عفونت دندان

پنی سیلین (Penicillin)

این آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های دندانی بسیار کاربردی میباشد و در همین راستا برای مادران شیرده و نوزادان بسیار مؤثر است.

آموکسی سیلین (Amoxicillin)

این آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های دندانی مناسب است، اما در ابتدا باید اولویت با پنی سیلین باشد و سپس در صورت نیاز از آموکسی سیلین استفاده شود.

کلیندامایسین (Clindamycin)

کلیندامایسین از قدرت مناسبی برای عفونت‌زدایی دندان برخوردار است. علاوه بر این، مادران شیرده می‌‎توانند بدون مشکل خاصی از آن استفاده کنند. البته این دارو ممکن است برای برخی از افراد دارای عوارض جانبی باشد که برای جلوگیری از این موضوع بهتر است با رعایت دستورالعمل پزشک مصرف شود.

مترونیدازول (Metronidazole)

این آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های دندانی بسیار قوی است؛ اما برای استفاده از آن در دوران شیردهی، باید با رعایت دستورالعمل پزشک مصرف شود.
باید توجه داشت که مصرف هر نوع آنتی بیوتیکی باید تحت نظارت پزشک باشد تا فرد بیمار همواره میزان و نحوه مصرف آن را به دقت رعایت کند.

مترودینازول

جدول مقایسه انواع آنتی بیوتیک ‌ها

نام دارو مقدار مصرف نحوه مصرف احتیاطات و هشدارها عوارض جانبی شایع
پنی سیلین (Penicillin) 250-500 میلی گرم هر 6 ساعت یکبار حساسیت به پنی سیلین، درد شکمی، تهوع، بی‌اشتهایی ندارد
آموکسی سیلین (Amoxicillin) 500-1000 میلی گرم هر 8 ساعت یکبار حساسیت به آموکسی سیلین، تهوع، اسهال، خارش ندارد
کلیندامایسین (Clindamycin) 150-300 میلی گرم هر 6 ساعت یکبار حساسیت به کلیندامایسین، اسهال، تهوع، خارش دیسفانکشن گوارشی، تغییر در ضربان قلب
مترونیدازول (Metronidazole) 250-500 میلی گرم هر 8 ساعت یکبار حساسیت به مترونیدازول، دستگاه گوارشی، سرگیجه خشکی دهان، تغییر در رنگ زبان

قرص مترونیدازول برای عفونت دندان در شیردهی

مترونیدازول یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان بیماری‌های عفونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف این دارو در دوران شیردهی باید با احتیاط کامل انجام شود. به طور کلی، مصرف مترونیدازول در دوران شیردهی برای نوزادان و کودکان کوچک توصیه نمی‌شود، مگر اینکه توسط پزشک معتبر تجویز شود.
مصرف مترونیدازول در دوران شیردهی ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی در کودک شیرخوار شود، مثلاً ممکن است عامل تحریکات روده‌ای، اسهال و کاهش شیردهی باشد. همچنین، مترونیدازول گاهی بر طعم شیر مادر تأثیر می‌گذارد و این مسئله برای کودک خوشایند نیست.
بنابراین، در صورتی که پزشک شما قرص مترونیدازول را تجویز کرده است، باید دستورات مصرف آن را به دقت دنبال کنید. همچنین باید به پزشک خود اعلام کنید که شما در دوران شیردهی هستید تا او بتواند بهترین درمان ممکن را برای شما تعیین کند و این موارد را در نظر گیرد که به شما کمترین آسیبی نرسد.

قرص مترونیدازول برای عفونت دندان در شیردهی

چگونه عفونت دندان را خارج کنیم؟

عفونت دندان می‌تواند باعث درد و عدم راحتی شدید شود؛ بنابراین درمان آن بسیار مهم است. درمان عفونت دندان به شکل زیر انجام می‌شود:

معاینه توسط پزشک دندانپزشک

در ابتدا دندانپزشک شما باید علت عفونت دندان را تشخیص دهد. که این شامل بررسی دندان با استفاده از دستگاه‌های رادیوگرافی، بررسی وضعیت لثه و سایر نشانه‌های عفونت مثل تورم و درد است. با اینکار ناحیه دچار عفونت مورد تشخیص واقع شده و راهکارهای لازم برای از بین بردن این مشکل، توسط پزشک معالج ارائه می‌شود و مشکل به سرعت برطرف می‌شود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک

در بعضی از موارد، پزشک معالج ممکن است برای کاهش التهاب و رفع علائم عفونت، داروی آنتی‌بیوتیک به شما تجویز کند. استفاده از آنتی بیوتیک یکی از تجویزهای گسترده پزشکان برای درد دندان است. ولی در این موقعیت حتما شرایط خود را شرح دهید تا برایتان مشکل‌ساز نشود.

درمان دندان با جراحی

در اکثر موارد برای درمان عفونت دندان، به صورت حضوری و توسط پزشک اقدامات لازم صورت می‌گیرد. این شامل ترمیم دندان با استفاده از ترمیم کامپوزیت و یا پر کردن دندان است و در صورتی که عفونت شدید و ترمیم دندان، غیرکاربردی باشد، با جراحی دندان به وضعیت دندان رسیدگی می‌کنند.

و

پیگیری

پس از درمان باید از طریق پزشک خود پیگیری نموده و دندان و لثه‌های خود را بررسی کنید. بدین شکل اطمینان حاصل می‌شود که درمان به خوبی انجام شده و عفونت شما بهبود یافته است یا اگر بهبود پیدا نکرده است به دنبال درمان باشید تا برایتان مشکل ساز نشود.
پس، برای جلوگیری از عفونت دندان، بهتر است به بهداشت دهان و دندان خود توجه نموده و هم‌چنین همیشه دندان‌های خود را به صورت منظم تمیز کنید. با این روش دیگر دچار دندان درد نشده و نیازی به مصرف داروهای خاصی چون آنتی بیوتیک نخواهید داشت.

خارج کردن عفونت دندان در شیردهی

آیا عفونت دندان باعث مرگ میشود؟

در پاسخ به این سؤال که آیا عفونت دندان امکان مرگ آسا بودن را دارد یا نه؟ باید بگوییم در بعضی موارد بله؛ در صورتی که عفونت دندان به قسمت‎های خاص و عمیق‌تری از دندان وارد شود و درمان به موقع نباشد، می‌تواند باعث مشکلات جدی و حتی مرگ شود. ولی اگر به موقع به آن رسیدگی شود مشکلی ندارد و در نتیجه، درمان عفونت دندان مهم است. عفونت دندان معمولا به دلیل وجود باکتری‌ها و ویروس در دهان شروع می‌شود. در صورتی که این باکتر‌ی‌ها به ریشه دندان نفوذ کنند، می‌توانند باعث تورم، درد، التهاب و حتی عفونت خون شوند. در صورتی که عفونت دندان به مراحل پیشرفته‌تری برسد و درمان آن به موقع انجام نشود، می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند سکته قلبی، عفونت خون و حتی مرگ شود. پس لطفا اصلا عفونت دندان را شوخی نگیرید.

برای دیدن مطالب دیگر ما به صفحه بلاگ سر بزنید و دیدن فرمایید.

عفونت دندان باعث مرگ می‌شود؟

در نتیجه مادران شیرده حتما باید قبل از مصرف آنتی بیوتیک با پزشک خود مشورت کنند تا مشکلی برای نوزاد پیش نیاید. بیماری همیشه در کمین است و باید سلامت خود و فرزندمان را در اولویت اول قرار دهیم.

سوالات متداول

بله، مصرف آنتی بیوتیک‌ها در دوران شیردهی ممکن است برای نوزاد مضر باشد. با این حال، برخی از آنتی بیوتیک‌ها برای مصرف در دوران شیردهی ایمن هستند و می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های پزشکی مصرف شوند تا مشکلی پیش نیاید.

خیر، همه انواع آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت دندان در دوران شیردهی مناسب نیستند و شما حتما برای مصرف باید از پزشک مشورت بگیرید که باعث بروز مشکلی نشود. پس باید از آنتی بیوتیک‌هایی استفاده گردد که برای مادر و نوزاد ایمن و مؤثر باشند.

بله، مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت دندان در دوران شیردهی ممکن است به نوزاد آسیب بزند، اما در صورت استفاده درست و با رعایت دقیق دستورالعمل‌های پزشکی، این خطرات به حداقل می‌رسد و هم‌چنین سلامت شما تضمین می‌شود.

مامامیلک در اینستاگرام توئیتر یوتیوب آپارات

جهت مشاهده اینستاگرام شیردوش برقی مامامیلک، کلیک کنید.
برای مشاهده ویدیوهای آموزشی از پزشکان همکار مامامیلک، کلیک کنید.
جهت مشاهده توئیتر و یوتوب مامامیلک، کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *